Hoe makkelijk zou het zijn om vanuit jouw standplaats – waar ook ter wereld – de hele Nederlandstalige pers te bedienen?

Die vraag mailden we afgelopen week aan honderden correspondenten. Met resultaat. Nederlandstalige freelance correspondenten uit alle windstreken meldden zich aan bij Verhalenmarkt: van Rio tot het Midden-Oosten en van Noord-Afrika tot Noorwegen.

“Ik zou Verhalenmarkt graag proberen om opdrachtgevers gerichter te bedienen en beter vindbaar te zijn voor opdrachtgevers die mij nog niet kennen”, mailde een correspondent. Dat is precies wat Verhalenmarkt doet.

Freelancers zijn voor opdrachten vaak afhankelijk van hun netwerk. Kopjes koffie drinken met potentiële opdrachtgevers is alleen nét wat lastiger vanuit het buitenland. Zeker als het om een eenmalige samenwerking gaat. Op Verhalenmarkt pitchen freelancers hun ideeën. Media zetten via het platform eveneens opdrachten uit. Zo komen journalisten snel in contact met nieuwe opdrachtgevers.

Aanmelden
Honderd media uit Nederland en België sloten zich al aan bij Verhalenmarkt. Zij zijn op zoek naar een uitgebreid correspondentennetwerk. Heb jij je nog niet aangemeld? Het kan nog steeds! Of je nou vanuit Seoul, Moskou of Amsterdam werkt.

Stuur een mailtje naar marlie@verhalenmarkt.nl en vermeld daarin je naam, standplaats, specialisatie(s) en belangrijkste opdrachtgevers.