Mail gehad van Marlie van Verhalenmarkt? Dat kan.

Gaat er niet direct een (journalistieke) bel rinkelen? Dat kan ook, zeker. In tegenstelling tot de bekende namen om mij heen, ben ik nog relatief nieuw in de wereld van de journalistiek. Tot september vorig jaar schreef ik eigenlijk vooral voor mezelf, het liefst over sport.

Dit veranderde toen ik anderhalf jaar geleden begon aan de master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam. Een hoop kennis, ervaring en publicaties rijker, sprak ik op de diploma-uitreiking, afgelopen maart, met Sander Heijne, een van de oprichters, over Verhalenmarkt. Als gastdocent van de masteropleiding Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam leerde hij mij over de kunst van journalistiek schrijven, en alles wat daarbij komt kijken.

Het is overigens niet zo dat ik op die diploma-uitreiking ook daadwerkelijk een diploma ontving. Na een dubbele stage bij NRC Handelsblad en een groot onderzoeksjournalistiek-project voor de opleiding, hoefde ik alleen nog ‘even’ een scriptie te schrijven om mijn mastertitel veilig te stellen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om nog een tijdje verder te werken aan dat project op de onderzoeksredacties van RTL Nieuws en De Groene Amsterdammer, was de keuze snel gemaakt.

Geen scriptie geschreven, dus geen diploma ontvangen. Toch weet ik dankzij mijn studie zeker dat de journalistiek de leukste sector is om in te werken. Overtuigd van het belang van kwaliteitsjournalistiek, zie ik het mede opzetten van Verhalenmarkt als de perfecte kans om daaraan bij te dragen.

Voor Verhalenmarkt ga ik freelancers en redacties helpen om elkaar snel te vinden, zodat redacties straks overspoeld worden met goede ideeën en verrassende verhalen.

Tussendoor zal ik eveneens al jullie vragen over Verhalenmarkt te beantwoorden. Dus als je vragen hebt, hou je vooral niet in.

En o ja, dat diploma gaat er ook komen.

Marlie is te bereiken via marlie@verhalenmarkt.nl