En dat is goed nieuws voor ambitieuze onderzoeksjournalisten

Apache omschrijft zichzelf als een online magazine dat schrijft over wat politici niet willen lezen, kranten niet mogen schrijven maar wat iedereen zou moeten weten. Inhoud heerst! is niet voor niets het motto van het medium dat in 2010 werd opgericht.

Apache ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een onafhankelijk medium voor onderzoeksjournalistiek. Het trekt zo’n 60.000 unieke bezoekers per maand.

Onderzoeksverhalen en dossiers
Op Verhalenmarkt zoekt het medium vooral naar diepgravende onderzoeksverhalen. Artikelen die verder gaan dan de waan van de dag, maar sterk gelinkt zijn aan de actualiteit. Ingewikkelde maatschappelijke kwesties worden niet geschuwd. Zo zijn er dossiers over het kunstmatig vrouwelijke DES-hormoon dat in de jaren ’40 tot en met ’70 voor veel gezondheidsproblemen zorgde. Andere dossiers gaan over belangenverstrengeling bij lokale politici en het engagement van de Belgische jeugd. 

Zou jij Apache graag toevoegen aan je lijst met opdrachtgevers? Pitch dan direct je ideeën op Verhalenmarkt. Wie lees jij jouw stuk binnenkort terug op de site van Apache.

Nog niet actief op Verhalenmarkt? Meld je dan nu gratis(!) aan.