Het oudste opinieweekblad van Nederland zoekt op het platform naar nieuw talent.

De Groene Amsterdammer publiceert al 140 jaar opinie- en achtergrondverhalen op het gebied van politiek, maatschappij, cultuur en literatuur. Het weekblad heeft een print-oplage van 20.000 exemplaren. Anders dan de titel doet vermoeden beperkt het blad zich in de verslaggeving niet tot één onderwerp, stad of streek.

Kansen
Het weekblad profileert zich met de wijde aandacht voor mondiale ontwikkelingen en buitenlandverslaggeving, al liggen er voor freelancers van Verhalenmarkt ook kansen dichter bij huis. In de mailbox van redactie-chef Evert de Vos stromen continue ideeën binnen, maar daartussen zijn relatief weinig verhalen over Nederland. De pitches die binnenlandse ontwikkelingen duiden,  zullen – evenals goed uitgezochte onderzoeksverhalen – met extra interesse worden bekeken door de redactie.

Altijd ruimte voor talent
Een tweede motivatie voor De Groene Amsterdammer om aan te sluiten bij Verhalenmarkt is het spotten van nieuw talent. Hoe goed je het freelance-netwerk ook op orde denkt te hebben, er dienen zich altijd weer nieuwe begiftigde schrijvers aan.

Schrijven voor De Groene
Wil jij graag De Groene Amsterdammer laten zien wat je kan? Pitch dan direct je ideeën op Verhalenmarkt. Wie lees jij jouw stuk binnenkort terug in het oudste opinieblad van Nederland.

Nog niet actief op Verhalenmarkt? Meld je dan nu gratis(!) aan.