Journalist ben je altijd. Zelfs op vakantie. Haar trip naar Iran is ‘voor de lol’, maar Hanneke van Stiphout hoopt er ook nog wat werk uit te halen. Hoe? Verhalenmarkt.

Iran is geen bestemming om te chillen. Als je er op vakantie gaat doe je indrukken op en dat betekent automatisch dat je hoofd vol stroomt met ideeën voor verhalen. Althans, zo werkt het voor Hanneke van Stiphout (36).

De freelance journalist had alleen één probleem; waar kun je deze ideeën snel kwijt zonder dat je je halve vakantie bezig bent met acquisitie. Je ziet jezelf al zitten in een snikhete hotelkamer in Teheran, druk mailend met potentiële opdrachtgevers. Hanneke: “Ik maak deze reis voor de lol, maar de bestemming is zo bijzonder dat ik ook wel wat artikelen wil schrijven.”

Via via hoorde ze over Verhalenmarkt. “Een uitkomst voor freelancers zoals ikzelf” zegt de journaliste vlak voor ze het vliegtuig in stapt. De afgelopen twaalf jaar werkte ze voornamelijk voor de televisie. Een uitgebreid netwerk in de kranten- en tijdschriftenwereld ontbreekt. “Dat maakt een verhaal verkopen niet makkelijker.”

‘The rich kids of Teheran’
Met een profiel op Verhalenmarkt pitcht Hanneke haar ideeën in een keer aan alle aangesloten media. Geïnteresseerde media nemen direct contact met haar op via het platform.

Ideaal. De laatste dagen voor een vakantie zijn immers al snel gevuld: werken, koffers pakken, iedereen gedag zeggen… Stel dat je ook nog kopjes koffie moet plannen met chefs. Hanneke focust zicht liever op de vakantievoorpret. “Ik ga een Iraanse schoonheidssalon bezoeken en op zoek naar de mensen achter het Instagram-account van ‘The Rich Kids of Teheran’. Ken je dat? De roddel gaat dat het toerismebureau erachter zit. Ik weet het niet, maar ik denk dat er een goed verhaal in zit.”

Wil je ook pitchen op Verhalenmarkt? Meld je nu aan op Verhalenmarkt.nl